Darreres notícies

Veure totes

20/11/2014

20 de novembre: Dia internacional dels drets dels infants.

20 de novembre: Dia internacional dels drets dels infants.

L’article 31 del tractat diu que el nen té dret al temps lliure, al joc i a participar de les activitats físiques i culturals. Què millor per ells que fer-ho en una casa de colònies o alberg?No sempre han existit els drets dels infants. El 20 de novembre de 1989 es va aprovar la Convenció que els protegeix i és per això que cada 20 de novembre es celebra el dia internacional dels drets dels nens.

Aquest tractat va ser indispensable per a que els estats s’impliquessin en la protecció dels més menuts, que es fonamenta en 4 principis:

  • La no discriminació: tots els nens tenen els mateixos drets.
  • L'interès superior de l'infant: qualsevol decisió, llei, o política que pugui afectar la infància ha de tenir en compte què és el millor per al nen.
  • El dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament: tots els nens i nenes tenen dret a viure i a tenir un desenvolupament adequat.
  • La participació: els menors d'edat tenen dret a ser consultats sobre les situacions que els afectin i a que les seves opinions siguin tingudes en compte.

Les activitats que es duent a terme en cases de colònies i albergs afavoreixen al desenvolupament dels infants i a que el seu creixement sigui l’adequat, i per això defensem aquest espais com a llocs d’educació no formal, però molt necessària pels més menuts.

Per aprendre'n més, cliqueu l'enllaç: