Darreres notícies

 • 12/07/2017
  Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

  Molts coneixem el riu Onyar per el seu pas per la ciutat de Girona, un gran i ample riu, però si voleu sorprendre als més petits, ensenyant-los-hi com pot variar un riu al llarg del seu recorregut, no us perdeu aquesta escapada per la capçalera de l’Onyar.


  Llegir més
 • 27/04/2017
  Nou Anem Preparats 2017

  El Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut ha actualitzat i adaptat la guia Anem preparats, on es recullen un conjunt d’informacions i recomanacions adreçades a l'organització de les activitats d’educació en el lleure.


  Llegir més
 • 09/08/2016
  Fires i festes majors que tindran lloc durant aquesta setmana

  A Catalunya podem trobar-hi una gran diversitat de festes i fires durant l’estiu, una àmplia varietat de festivitats i actes que formen part del patrimoni festiu català. Concretament, el mes d’agost  té un calendari festiu ben farcit, per això us volem facilitar un llistat de festes majors i fires que es celebren durant aquests dies, a llocs ben diferents d’arreu del nostre país, i que no us podeu perdre:


  Llegir més
Veure totes

12/07/2017

Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

Molts coneixem el riu Onyar per el seu pas per la ciutat de Girona, un gran i ample riu, però si voleu sorprendre als més petits, ensenyant-los-hi com pot variar un riu al llarg del seu recorregut, no us perdeu aquesta escapada per la capçalera de l’Onyar.Començarem la sortida des del poble de Brunyola, la Selva, a uns 30km de Girona, i ens dirigim cap al centre del poble, direcció al castell de Brunyola. Un cop aquí, seguirem la senyalització (cartells verds) per anar cap a Sant Dalmai. A mig camí podem aprofitar a descansar, fer un mos i jugar una mica a una àrea de picnic que trobarem al costat de l’Onyar.

Continuarem seguint el curs del riu, on podem gaudir veient diversos salts d’aigua, escoltant el seu so, i veient inclús alguns gorgs. Ens dirigim, doncs, fins al poble de Sant Dalmai, des d’on seguirem la ruta cap al poble de Salitja, passant primer per l’ermita de la Mare de Déu de les Fonts. Un cop travessem els camps i cases de Salitja ens tornem a trobar a la vora de l’Onyar, recorrent el seu marge fins arribar, finalment, al poble de Vilobí d’Onyar!

A més a més, i sorprenentment per a molts, ben a prop de Brunyola, Sant Dalmai i Vilobí d’Onyar hi podem trobar el volcà amb el cràter més gran de la Península i un dels més grans d’Europa, el volcà de la Crosa (té un diàmetre de 1.250 metres, i s’hi pot arribar a peu en una ruta senyalitzada).

I si voleu gaudir, durant més d’un dia, dels paisatges d’aquesta comarca, podeu allotjar-vos a una casa de colònies de les que tenim a La Selva. Pregunteu-nos disponibilitat i gaudiu d’una fantàstica estada amb els més petits de la casa!!