Darreres notícies

 • 12/07/2017
  Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

  Molts coneixem el riu Onyar per el seu pas per la ciutat de Girona, un gran i ample riu, però si voleu sorprendre als més petits, ensenyant-los-hi com pot variar un riu al llarg del seu recorregut, no us perdeu aquesta escapada per la capçalera de l’Onyar.


  Llegir més
 • 27/04/2017
  Nou Anem Preparats 2017

  El Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut ha actualitzat i adaptat la guia Anem preparats, on es recullen un conjunt d’informacions i recomanacions adreçades a l'organització de les activitats d’educació en el lleure.


  Llegir més
 • 09/08/2016
  Fires i festes majors que tindran lloc durant aquesta setmana

  A Catalunya podem trobar-hi una gran diversitat de festes i fires durant l’estiu, una àmplia varietat de festivitats i actes que formen part del patrimoni festiu català. Concretament, el mes d’agost  té un calendari festiu ben farcit, per això us volem facilitar un llistat de festes majors i fires que es celebren durant aquests dies, a llocs ben diferents d’arreu del nostre país, i que no us podeu perdre:


  Llegir més
Veure totes

04/08/2016

L'alimentació a les cases de colònies. Equilibrada i saludable.

L'alimentació a les cases de colònies. Equilibrada i saludable.

Un dels pilars del benestar i la salut dels nostres fills, és una alimentació sana, saludable, variada i equilibrada. Per aquest motiu, també és una de les grans preocupacions dels pares quan els seus nens marxen de colònies o de campus d’estiu.Una dieta equilibrada ha d’estar constituïda per verdures i peix, cereals, fruita fresca i fruits secs, racions moderades de carn, productes lactis, llegums, molt pocs dolços, etc., com ho és la mediterrània entre d'altres, ja que proporciona per si mateixa tots els nutrients essencials que necessiten els infants i els joves per a desenvolupar-se correctament.

Un dels aspectes més importants a l’hora de menjar, sobretot en els nens, és la vista, el que diríem “menjar per els ulls”, sobretot quan aquests estan fora de casa. De fet, en l’acte de selecció d’aliments de l’entorn hi interfereixen molts factors, entre els quals podríem destacar els aspectes organolèptics: la vista, el gust, la textura, l’olor i l’aroma. Per tant, aquests elements han de tenir sempre una gran importància en l’elaboració dels menús.

Es tracta de dur una alimentació variada, suficient i amb la qual es puguin adquirir uns hàbits alimentaris correctes que satisfacin les seves necessitats nutricionals i socials.

Generalment, a les cases de colònies es pretén oferir una cuina casolana, de la nostra terra, inclús en moltes de les cases, es cuina amb ingredients de cultius de proximitat i el més naturals possibles. De fet, les cases de colònies ofereixen menús molt variats, tenint en compte les necessitats de cada grup, i incorporant-hi tots els aliments necessaris per a oferir una dieta sana i equilibrada.

Així doncs, podeu estar tranquils, l’alimentació quan marxen de colònies no ha de ser una preocupació, ja que generalment, els nens mengen igual o més que a casa, i segueixen una dieta equilibrada i adequada al tipus d’estada de cada grup.