Darreres notícies

Veure totes

04/08/2016

L'alimentació a les cases de colònies. Equilibrada i saludable.

L'alimentació a les cases de colònies. Equilibrada i saludable.

Un dels pilars del benestar i la salut dels nostres fills, és una alimentació sana, saludable, variada i equilibrada. Per aquest motiu, també és una de les grans preocupacions dels pares quan els seus nens marxen de colònies o de campus d’estiu.Una dieta equilibrada ha d’estar constituïda per verdures i peix, cereals, fruita fresca i fruits secs, racions moderades de carn, productes lactis, llegums, molt pocs dolços, etc., com ho és la mediterrània entre d'altres, ja que proporciona per si mateixa tots els nutrients essencials que necessiten els infants i els joves per a desenvolupar-se correctament.

Un dels aspectes més importants a l’hora de menjar, sobretot en els nens, és la vista, el que diríem “menjar per els ulls”, sobretot quan aquests estan fora de casa. De fet, en l’acte de selecció d’aliments de l’entorn hi interfereixen molts factors, entre els quals podríem destacar els aspectes organolèptics: la vista, el gust, la textura, l’olor i l’aroma. Per tant, aquests elements han de tenir sempre una gran importància en l’elaboració dels menús.

Es tracta de dur una alimentació variada, suficient i amb la qual es puguin adquirir uns hàbits alimentaris correctes que satisfacin les seves necessitats nutricionals i socials.

Generalment, a les cases de colònies es pretén oferir una cuina casolana, de la nostra terra, inclús en moltes de les cases, es cuina amb ingredients de cultius de proximitat i el més naturals possibles. De fet, les cases de colònies ofereixen menús molt variats, tenint en compte les necessitats de cada grup, i incorporant-hi tots els aliments necessaris per a oferir una dieta sana i equilibrada.

Així doncs, podeu estar tranquils, l’alimentació quan marxen de colònies no ha de ser una preocupació, ja que generalment, els nens mengen igual o més que a casa, i segueixen una dieta equilibrada i adequada al tipus d’estada de cada grup.