Darreres notícies

 • 12/07/2017
  Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

  Molts coneixem el riu Onyar per el seu pas per la ciutat de Girona, un gran i ample riu, però si voleu sorprendre als més petits, ensenyant-los-hi com pot variar un riu al llarg del seu recorregut, no us perdeu aquesta escapada per la capçalera de l’Onyar.


  Llegir més
 • 27/04/2017
  Nou Anem Preparats 2017

  El Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut ha actualitzat i adaptat la guia Anem preparats, on es recullen un conjunt d’informacions i recomanacions adreçades a l'organització de les activitats d’educació en el lleure.


  Llegir més
 • 09/08/2016
  Fires i festes majors que tindran lloc durant aquesta setmana

  A Catalunya podem trobar-hi una gran diversitat de festes i fires durant l’estiu, una àmplia varietat de festivitats i actes que formen part del patrimoni festiu català. Concretament, el mes d’agost  té un calendari festiu ben farcit, per això us volem facilitar un llistat de festes majors i fires que es celebren durant aquests dies, a llocs ben diferents d’arreu del nostre país, i que no us podeu perdre:


  Llegir més
Veure totes

12/07/2016

Nou decret d’activitats de lleure. Amenaça o oportunitat?

Nou decret d’activitats de lleure. Amenaça o oportunitat?
La Generalitat ha aprovat un nou decret d’activitats de lleure per a infants i joves que amplia el ventall d’activitats educatives en el temps de lleure subjectes a aquesta normativa.

Algunes de les principals matèries que regularà aquest nou decret i de les novetats que aportarà, són:

 • Les instal·lacions on realitzen les activitats de lleure, i els seus usos.
 • La formació dels monitors i educadors de lleure.
 • La inclusió de les activitats esportives infantils durant les vacances escolars en el món del lleure educatiu.

La finalitat d’aquesta normativa és, en definitiva, buscar la cura i protecció dels infants i joves, així com el fet de reconèixer les activitats de lleure com part de l’educació dels infants i adolescents.

A més, aquest nou decret permetrà a les associacions de lleure, campaments, casals o colònies encarar el seu servei a una millor qualitat i excel·lència. Tanmateix, la normativa, els hi pot suposar una gran oportunitat per a innovar en el sector, per a impulsar-se i donar-se a conèixer, així com per a formar-se més i millor.

Podeu consultar amb més detall algunes de les diferències amb el decret antic en aquest arxiu adjunt creat per l’ACELLEC (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura).