Darreres notícies

 • 12/07/2017
  Excursió amb nens per la capçalera de l’Onyar: de Brunyola a Vilobí d’Onyar.

  Molts coneixem el riu Onyar per el seu pas per la ciutat de Girona, un gran i ample riu, però si voleu sorprendre als més petits, ensenyant-los-hi com pot variar un riu al llarg del seu recorregut, no us perdeu aquesta escapada per la capçalera de l’Onyar.


  Llegir més
 • 27/04/2017
  Nou Anem Preparats 2017

  El Servei d'Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut ha actualitzat i adaptat la guia Anem preparats, on es recullen un conjunt d’informacions i recomanacions adreçades a l'organització de les activitats d’educació en el lleure.


  Llegir més
 • 09/08/2016
  Fires i festes majors que tindran lloc durant aquesta setmana

  A Catalunya podem trobar-hi una gran diversitat de festes i fires durant l’estiu, una àmplia varietat de festivitats i actes que formen part del patrimoni festiu català. Concretament, el mes d’agost  té un calendari festiu ben farcit, per això us volem facilitar un llistat de festes majors i fires que es celebren durant aquests dies, a llocs ben diferents d’arreu del nostre país, i que no us podeu perdre:


  Llegir més
Veure totes

06/07/2016

Quina és la diferència entre casa de colònies i casa rural?

Quina és la diferència entre casa de colònies i casa rural?
Molt sovint utilitzem el concepte de casa rural i casa de colònies indistintament, sense parar-nos a pensar si es tracta del mateix. Doncs, tot i que cada cop són més les similituds entre aquests dos tipus d’establiments, anem a explicar una mica la diferència.

Una casa de colònies és un establiment destinat a l’allotjament i manutenció de grups, normalment de nens i joves, que disposa també d’instal·lacions per a realitzar diferents activitats, ja siguin lúdiques, educatives, esportives o culturals. Inicialment eren cases dirigides a escoles i centres de temps lliure, però cada vegada hi ha més oferta de cases de colònies per a tot tipus de grups, famílies, celebracions de casaments o aniversaris, grups d’amics, etc.

La principal diferència amb una casa rural, és el tipus d’allotjament. En una casa de colònies les habitacions estan organitzades amb lliteres, i en canvi, en els establiments rurals, les habitacions acostumen a ser individuals (llit de matrimoni). A més, una altra petita diferència és que tot i servir menjars, a la casa de colònies, normalment et pares tu mateix la taula i la despares.

I si voleu saber més sobre les cases de colònies, què millor que fer una estada aquest estiu en una de les cases que podeu trobar a la web, estem segurs que us encantarà l’experiència!